onsdag 18 juni 2014

Rum för kidsen

Alla som läser inredningsbloggar och följer lite inredare på Instagram har under våren blivit överösta med hyllningar av Isabell MacAllisters' bok "Rum för kidsen". Det har varit idel hurrarop och nu, när jag äntligen fått min egen bok, kan jag inte annat än att falla in i ledet och hurra jag med.
Via nån på Instagram hittade jag ett erbjudande där jag fick ett antal Family Living, samt "Rum för kidsen" för en liten summa pengar, mindre än vad bara boken skulle kosta i butik. Jag hoppade genast på och förra veckan kom boken och sen dess har jag i princip burit runt den i huset för att kunna läsa så ofta som möjligt (det är inte många böcker som kommer upp i denna status kan jag säga...)  Först bläddrade jag igenom hela boken och njöt av de fantastiska hemmen och helt underbara bilderna som Jenny Brandt tagit (hon som även fotograferade Vira för Geggamojja i höstas) Sen började jag läsa den från pärm till pärm och numera är jag verkligen helt maxad med inspiration och har redan glömt att jag var så nöjd över att vi knappt hade några "allvarliga" hemmaprojekt på gång just nu. Nu vill jag bara fixa i barnens rum så det står härliga till! Tack Isabelle och Jenny, ni har verkligen skapat en underbar bok full av kreativitet och liv, långt borta från stela vittochfräscht-hem. Och så är jag ju lite stolt över att känna två familjer som har sina hem och barn med i boken, tack ni med, Kicki och Nina för ni är så oerhört inspirerande!
Så jag kan bara varmt rekommendera den som läsning i sommar, mellan alla loppisbesök där ni superfyndar till de projekt som ni sen till hösten, när ni rullat ur hängmattan, är redo att dra igång!

(Vill man ha mer av Isabelle och Jenny bloggar de på Dosfamily.com och man följer dem på Instagram som @jennyfromdosfamily och @isabellemcallister)



Här står den, "Rum för kidsen",  bredvid två andra riktigt bra och fina böcker, "Konsten att fotografera ditt barn" och "Green kitchen stories". 


Annars har det varit både skolavslutning och lanseringsfest på jobbet. Flirt- och dejtingappen ZnappU som vi arbetat med de senaste åtta månaderna lanserades i fredags samtidigt som det var stort partaj på Media Evolution City där vi sitter. Nu jobbar vi sista veckan innan semester och föräldraledighet, under vilken min ambition är att inte lämna er helt åt ert öde, utan faktiskt fortsätta berätta om mitt alltid lika rafflande liv. Jag har ju för längesedan lovat att berätta om min återupphittade sypassion som visar sig genom en mängd fina t-shirts och klänningar till tjejerna. Och så har jag tagit fram min gamla pryttelhylla igen, och tänkt om och förhoppningsvis rätt, men de bilderna har inte laddats upp från kameran än (vi har ju nu ett automagiskt minneskort som gör att de hamnar på datorn utan att man flyttar kortet från kameran - fantastiskt! ) 


Lill, världens sötaste lilla Farrah Fawcett frilla :) 



Fulzoomad bild på Ebba när hon gör succé vid pianot på Hallenborgsskolans avslutning.






onsdag 11 juni 2014

Utegym i Pildammsparken!

Sen förra torsdagen kör vi ny rutin för morgonträningen. Under vintern och våren har vi ju kört ett intensivpass på 24Seven vid Anna Lindhs plats, med löpuppvärmning och sen lite kettlebells och funktionell träning. Sen min bror anslöt sig för nån månad sedan har träningen blivit mer och mer akrobatisk, som jag ju berättat.
Och förra veckan föreslog han att vi sågs vid 24Seven vid Triangeln istället, sen sprang till Pildammsparkens ena utegym, tränade där, sen sprang till nästa utegym, tränade där och sen sprang tillbaka och duschade på gymmet.
Sagt och gjort. Det var ganska lagom varmt, lite regn i luften när vi gav oss iväg i torsdags. Första stoppet var utegymmet som ligger liksom ingömt längs löpstigen i Pildammsparken. Där finns massor av olika typer av stänger att hänga i, möjlighet att gå armgång, göra dips, pull ups, klättra upp och ner på stege och massor av mer. Så oerhört kul! Vi körde bl a en tre-övningscirkel där en gjorde armhävningar, en annan jämfotahopp upp på ett block och den tredje klättrade över och tillbaka på en styp av fristående ribbstol. Tiden bestämdes av den som klättrade. Blev naturligtvis riktigt jobbigt :)
Sen sprang vi till uterummet som ligger vid själva Pildammen, där man kan klättra upp för ett rep, göra knäböj och marklyft med stång och vikter och mycket annat.




En liten rörelsesekvens. Vet inte vad den här övningen kallas, den har säkert nåt spännande namn på Crossfit-språk :) Jobbigt är det iallafall. Annars kör jag hårt med mina knees to elbows som har samma utgångsläge. De funkar förresten utmärkt att göra på barnens gungställning hemma, precis som pull-ups! 








Man kan säga att min lillebror är ganska spänstig. Jämfotahopp upp på elskåp... Mäktigt. 


Det känns alltid lite märkligt med sån här träning. När det inte är varmt ute blir man inte svettig, och det är så tungt att jag inte klarar göra särkilt många reps, vilket gör att jag mest känner mig trött i musklerna.  Plötsligt tar jag bara slut och kan inte göra nånting nästan. Ni vet, man tänker sig göra en pull-up till, lyfter sig en decimeter och sen finns det liksom inte en chans i världen att man kommer högre.
Inte förrän vi kom in på gymmet igen kändes det på allvar som att jag tränat, men den här "icke-träningskänslan" fick jag äta upp följande dagar då jag hade galen träningsvärk i bröst och armar :)



Här hittar ni utegymmen i Pildammsparken. Röda markeringarna. 

torsdag 5 juni 2014

Loppisweekend förra helgen!

Förra helgen lyckades jag gå runt och strosa på hela TRE loppisar! Ni förstår kanske inte vidden av detta, men ofta lyckas jag inte ens komma iväg på EN!
Första var i Anderslöv på torsdagen där det var mycket leksaker och jag fyndade några konstiga plastsvampar med tillhörande älvor som Vira totalt gått igång på. Största behållningen var en kvinna som frågade manlig försäljare:

"Har du inga hossor? Najlonhossor? Sånna som Märrlin har?"

För utomskåningen kan jag berätta att kvinnan ifråga var ute efter strumpor. Nylonstrumpor. Såna som Marilyn (Monroe) har. Det är underbart med lantloppis! Priserna är dessutom hyfsat mycket lägre än de är i Malmö, vilket jag fick erfara på lördagen då det var loppis på Limhamns torg. Första tjejen ville ha 100 kr för en jacka från Lindex, vilket kändes absurt när jag köpt en Everest-jacka för en tjuga i Anderslöv på torsdagen.
Sen var det på Icas parkering i Svedala på söndagen och jag kan ju erkänna att jag inte kom hem direkt tomhänt från någon av dem :) Alltså det här med loppis är ju ännu grymmare när man har barn! Man får ju hela uppsättningar leksaker för en spottstyver och då känns det inte så hemskt om de råkar gå lite sönder (vilket de ofta gör när barnen bara är 3,5 och 1,5....)



Nöjd kund! Är alltid ute efter hattar till utklädningslådan. Och tipset till den orutinerade loppis-besökaren: Ta med påsar och kassar! Och mynt i massor :) Tior och femmor. 








Fredagsmys hos farmor och farfar. Lill kan inte förstå varför hon inte kan cykla på Barbie's cykel :) 




Min lilla akrobat-Vira!




Levandelegendarmhävning. Så fin bild :) 


I fredags tränade vi hemma i trädgården. Vi körde hopprep som uppvärmning, sen lite kettlebells och så använde vi gungställningen till pull-ups och omvända armhävningar och knee-to-elbows (som ju är min senaste utmaning). Max tränar nu 15 minuter om dagen med Paolo Roberto och i de träningspassen har han fått tillfälle att göra levandelegendarmhävningar. Man gör en armhävning, sen skjuter man ifrån så hela kroppen, även fötterna, lyfter från marken och så klappar man i händer. Jag gjorde 10 st och sen några till när vi kom på att vi måste fota :)


Sen har veckan gått och jag blev lite oväntat ivägskickad på en kick-off för ett kreativt projekt och tillbringade ett dygn på Ven tillsammans med drygt 25 andra kreatörer.
Jag är alltid lite ängslig när jag är på sånt. Jag gillar inte såna där lekar där man ska lära känna varandra genom olika märkliga aktiviteter typ "nu ska vi alla stå i en ring och så får ni var och en med kroppen försöka berätta för de andra vad ni är för en typ" och så blir man inknuffad i mitten och ska utföra nån slags fridans. NO THANKS säger jag.
Nu hade jag kanske inte behövt oroa mig för just detta eventet. Att fösa ihop 25 kreatörer som både är oerhört intresserade av att prata om sig själv, men samtidigt hyser ett enormt intresse för andra skapade ett öronbedövande kacklande redan innan vi kommit in i bussen. Och då hade de flesta aldrig träffats innan :)
Så det var givande på många plan. Det var grymt nätverkande, det var en boost att få känna att jag har något att bidra med, att få känna att jag faktiskt ÄR kreativ. Ibland glömmer jag bort det bland alla mackor som ska bres och all tvätt som ska vikas. Men jag har ju ALLTID jobbat kreativt. När man plötsligt får berätta om sig själv och finner sig själv säga att man först gått modedesign, sen industridesign fem år, sen fyra år på Sony Ericsson, sen tre år på Commind, och så kryddar man med lite musikklass på gymnasiet, Body Balance-instruktör och ett allmänt intresse för det mesta så känns det så bra. Jag är ju inte bara mamma. Jag är ju faktiskt mig själv också.