onsdag 14 augusti 2013

Body Pump hemma

Vissa dagar känns det nästan omöjligt att få till träningen. Vira är hemma nu för sjätte veckan i rad och det gör onekligen sitt till vardagslivet.... De stunder då vi inte är hemma båda två är nästan sjukt intensiva. Idag gick jag upp klockan sex med Vira, sen kom Lill upp en halvtimme senare. Klockan åtta var frukosten klar och Vira fick gå upp och väcka Max, som sen åkte till stan för möte och inte kom hem förrän två. Räkna på de timmarna. Det är en hel arbetsdag ensam med de två busarna. Och då är dagen långt ifrån slut. Inte undra på att man känner sig aningen trött när de äntligen somnat vid sju, halvåtta. Så för att få till träningen måste man samarbeta. Den ena tar sista ryckte med barnen och den andra får lov att plocka fram och förbereda alla Body Pump-sakerna. Sen är det bara att skärpa till sig och köra. Ettochtvå, hejochhå.



Vardagsrum och träningslokal.



tisdag 13 augusti 2013

Löpning i värmen

Tycker verkligen jag kommit igång bra med löpningen i sommar! Nu kör jag en app som heter Ismoothrun och jag gillar den skarpt! GPSen är väldigt känslig och man får mycket schysst info om rundan och kan på ett enkelt sätt, med smileys sätta vilken känsla man hade, samt skriva egna kommentarer.





Det går dock inte så snabbt, jag skulle gärna vilja ner på under 6min/km, och under vissa delar av rundan är jag där, men sen är genomsnittet ändå strax över. Nu har jag skyllt på att det är väldigt kuperad terräng, på att det inte sällan varit ca 30 grader när jag gett mig iväg och att det varit kvavt och luften varit full av tunga söta dofter från strax överblommade blommor och andra växter i begynnelsen av sin förmultning. Men kanske är jag bara inte så snabb. ÄN!

Torekov i helgen

Passade på att tillbringa helgen i Torekov. Världens mysigaste Villa Ingalunda kan säljas närsomhelst och det är bäst att utnyttja det medan det finns kvar. Jag älskar det gamla fina huset och alla de vackra sakerna som alla har en historia att berätta. Känns så sorgligt att det ska säljas :(


Ebbas fina Hasbeens. Jag är så avundsjuk, önskar att just den här modellen fanns i min storlek. 



Rött vin. En följeslagare på semestern. Och resten av året också. Det jag föredrar att dricka i alkoholväg nuförtiden. 








En viss tjej har plötsligt blivit ett riktigt litet mys! Jag blir kramad och pussad dagarna i ända! Underbart! Här läser vi om Nisse. Som vanligt :) 



Stranden. Vira är redan halvvägs nere i vattnet. Max och Ebba i fina lånebadrockar. Max kör min favorit- Frotté-kimonon.



En bild där jag ser galet krampig ut. Så ser jag nog bara ut när jag styrketränar med bebis i vattnet :) 




Hon gillar det!




Stackars Lill-skorpan trillade lite och slog näsan.

onsdag 7 augusti 2013

Sommarpaus

Det har inte varit det lättaste att få fram datorn under de här 6 (!!) veckorna då Vira är på dagis. Visserligen har vi varit hemma mycket båda två, men dagarna fylls av utflykter och aktiviteter eller diverse hemmaprojekt. Vi är nog alla överens om att det gäller att ta vara på en sån här sommar :)
Här kommer några bilder från tiden som gått och ett löfte om att det blir bättring på bloggen inom kort (1,5 vecka kvar innan dagis tar över igen)


Dalarna


En viktig del av vår årliga vecka i Dalarana är maten, efterrätterna och alla bär. Inte bra för figuren, men oj vad gott :) 



Få saker är bättre än svenska blåbär.




Lyckades få till lite Body Balance och inspirerade även andra! Vira är proffs på three-legged-dog.



Bärbild med vissa True Blood-vibbar.




Långpromenad upp till toppen av Romme med 10-kilos bebis i ryggsäck var lätt svettigt..



En annan gjuten ingrediens är badtunnan. Underbart tycker alla!





Hemma har det blivit en hel del såna här middagar på terrassen. Inte många blommor att plocka i vår trädgård tyvärr. Får bli ett projekt för nästa vår att bättra på utbudet. Gärna så att det finns nåt hela sommaren. 


Vi tog en tur till Lousiana, en av de få dagarna med dåligt väder. Mest för att jag ville se Tara Donovan innan hennes utställning tog slut. Missade ni den är det tyvärr för sent nu, den var riktigt fin. 




Yoko Ono's önsketräd. Varierande önskningar: "Jag vill ha mer lego" " Jag önskar att Lasse kan börja prata igen efter sin stroke" "Jag önskar att hela världen blev som Sverige"
Vackert i vilket fall.