fredag 19 april 2013

Functional Power!

Igår var det dags för variation! Efter någon månads kontinuerlig engångiveckan-BodyStep kände jag nu att jag behövde variera mig lite. Första tanken var att hoppa på ett BP-pass, tyckte det skulle passa lite med styrka. Men så kom jag ihåg att Madelene, en av Viras förskolepedagoger (är det nu rätt benämning?) hade sagt att hon gillade Functional Power. Hon är 25 och tränar som jag gjorde när jag var så ung :) Dvs typ sex-sju gånger i veckan. Det är den lyx man kan unna sig innan man fått barn. Eller vissa kanske klarar av det även efter barnens ankomst, men jag nöjer mig med varannan dag, så jag kan odla mina andra intressen ibland också :) (läs pyssla...) I vilket fall resonerade jag som att Madelene inte kunde ha fel. Och jag hade ju gått på föregångaren "Functional Moves" (vet inte när det blev "Power" istället) för nåt år sedan och tyckt det var jättebra.
Så igår klockan sex var jag på plats. Eller nä, bara nästan, för det var tajt i familjelogistiken och när klockan var sex var jag fysiskt på plats, men hade inte alls alla grejer. Och oerfaren som jag var tog det lite tid innan jag fick rätt på stång, hantlar, gummiband och matta. Sen körde jag så det rök som vanligt och det var riktigt roligt och jobbigt! Känner att framför allt rygg och baksida lår fått sig en rejäl omgång!

Multitasking är en nödvändig färdighet när man är mamma :) Yoga, ha koll på bebis och svara på telefonfrågor samtidigt.



I helgen körde jag turbo-Body Balance, dvs jag körde uppvärmingslåten (Thai Chi), Solhälsningen, stående benstyrka, maglåten och rygglåten. Tror att det tog ca 25-30 min. Funkade bra när tiden var knapp!



Kommer bli fina i en hylla hos Lill :) 

Idag har jag ÄNTLIGEN kommit ner till Speltorsken (sjukaste namnet) och hämtat ut mitt paket från Mokkasin! Åååh, det var alldeles FULLT med godsaker! Och allt inslaget i silkespapper och fina band! Fantastiska Sofia som har Mokkasin, hon gör så fint! Och så FINT det ska bli HÄR nu! 
Förutom att försöka inreda Lills rum har jag påbörjat renoveringen av lekstugan! Det går naturligtvis långsamt framåt, men jag satsar stenhårt på att det ska bli klart innan sommarn är här! 




Förhoppningsvis blir någon glad på treårsdagen (i oktober visserligen...)


Fina prints! Nu fattas bara fina ramar!







torsdag 11 april 2013

Bodypump i leksakshavet



Man får försöka dela på utrymmet :)



Började kännas som längesedan jag körde styrka och igår lyckades jag tränga undan några leksaker och pressa ner alla Body Pump-grejerna. Max och Vira var på Hassegympan och det var jag och Lill som roade oss hemma i vardagsrummet. Tyvärr hade jag tidigare på dagen varit på promenad, under vilken hon somnade och därmed trasslade till hela sovschemat resten av dagen. Ja, alltså nu ska man inte säga "Tyvärr" om att gå på promenad, även om temperaturen var närmre noll och vinden sådär isande som den bara kan bli över fälten i Skåne. Det var trevligt, såklart, fast jag önskade jag hade mina riktiga vintervantar. 
Det tilltrasslade sömnschemat påverkade min träning på så sätt att Lill mer och mer spårade ur ju längre in i passet vi kom. Jag fick smita iväg och hämta majskrokar som jag spred ut över golvet och som gjorde att hon kunde vara nöjd ännu en stund, medan hon krälade runt och letade upp dem och sen tappade bort dem igen när de kletat in sig i hennes tröja. Till sist gick det inte längre och mitt i utfalls-låten fick jag ta paus och ge henne mat. Sen lyckades jag köra axlar, men på maglåten fick hon sitta på min mage där hon skratt-grät av trötthet och drog mig i näsan. 
Men på det stora hela är jag nöjd, idag har jag träningsvärk och som jag hävdar att man måste tänka: "Den bästa träningen är den som blir av" . Det gäller det mesta faktiskt, man måste glädjas åt det som blir av, åt det man får gjort, även om det bara är att duscha eller laga mat. Går man bara och tänker på allt man borde göra eller önskar att man hunnit blir man galen. 

fredag 5 april 2013

Tillbaka!




Så, nu är jag tillbaka igen. Blev en liten, mer eller mindre ofrivillig eftersemester-paus. Den började nog när Lill kräktes på Max på flyget och sen fortsatte kräkas lite då och då den följande veckan. Nån dag hade hon feber och nån dag verkade hon må bra. Och ungefär då lade hon in en kräk igen. Sen ringde de från dagis och sa att Vira hade 38,5 graders feber. Jag hämtade hem henne och väl hemma for hon runt som en galning, hur glad och pigg som helst. Men varm.
Ungefär samtidigt som detta kände jag mig konstant lite illamående. Skärtorsdagen bjöd vi familjerna på middag och jag hade förberett och jobbat i köket i flera timmar. Allt såg fantastiskt gott ut, men både jag och Max mådde illa och lyckades inte njuta av maten. Det hela kulminerade med att Vira vaknade och kräktes. På Max såklart. Han lyckas på nåt sätt alltid komma i vägen när våra barn kräks.
Påskafton tillbringade jag med feber och ont i hela kroppen och svagt illamående på svärföräldrarnas soffa. Sen blev vi friska!
Så i söndags blev det lite efter-påsk- Body Balance och i onsdags var jag tillbaka på Body Step igen! Jag kände mig riktigt stark i benen och motiverade mig vid alla hopp att jag nu ska bli riktigt bra på beach-volleyboll :) Jaja, jag vet att jag är för gammal för att bli en stjärna, men jag ska bli riktigt bra för att vara jag :)
På torsdag ska Ebba på volley igen och då ska vi kolla runt lite om det är nån där som är sugen på att hålla en beach-kurs i vår. De har två banor så det hade ju varit hur gött som helst om nån kunde ställa upp som instruktör.
Annars njuter jag mest av ljuset och att snön på framsidan ÄNTLIGEN börjar smälta bort! Snart kanske jag till och med kan ta en tur på MTBn!