tisdag 26 februari 2013

Imorgon åker vi!

Nu packas det för fullt kan man säga. Fast eftersom jag är en hyfsat välorganiserad listperson så går det ganska fort. Och de här listorna har jag onekligen slipat på ett tag, det är inget ihophafsat :) I vår familj kör vi med Wunderlist-appen och numera fungerar den riktigt bra faktiskt (förra versionen kraschade typ tre gånger varje gång man öppnade den). Visst finns där lite saker jag hade velat ändra eller lägga till, men jag är fullt nöjd med att kunna dela listor och ha möjlighet att återföra avkryssade saker på listan. Det innebär att jag har packlistor mer eller mindre färdiga alltid, de bara förändras lite med årstid och resmål :)


Ett öga rött


Själv har jag varit förkyld nu i några dagar och dessutom råkat på ögoninflammation på ena ögat. Har aldrig hänt mig förut, men när jag varit med Lill och badat i fredags var jag plötsligt lite röd i höger öga och sen blev det bara värre. Under natten är jag i princip totalt igenmurad, men nu tycker jag att det går åt rätt håll. Lite typiskt eftersom jag hade tid hos min fransar och bryn-tjej Elena på Blissiz i Malmö och fick alltså bara gjort brynen eftersom det inte var riktigt läge att färga fransar med ett redan väldigt irriterat öga. Allt detta har gjort att jag inte tränat direkt, men Elena tipsade mig om Casalls träningsapp så nu är den också hemma och ska testas under semestern.




Lill gillar våra underlägg. Nom nom


Vill krypa vill vill vill


Åh, jag älskar när mina kläder hamnar unders i högen av tvätt att vika. Stryka är ju min favoritsyssla...


Tja, inte mycket mer att säga just nu. Måste bara få väskan packad och sen förbereda mig mentalt för tolvtimmarsflygningen tillsammans med två små barn... puh. Håll tummarna!
Nästa gång vi ses är vi på Koh Lanta!

torsdag 21 februari 2013

Fullt ös och lite resfeber!

Oj, tiden bara rinner iväg och jag har svårare och svårare att hitta tid med datorn. Plötsligt slutade Lill tycka det var ok att sitta och pilla med saker i sittern eller på golvet och nu vill hon... ja, vad vill hon egentligen? Det är väl det jag lite försöker lista ut. För om ni trodde att det kanske hjälpte om jag låg där på golvet tillsammans med henne, eller satt och skramlade med saker framför henne så tror ni fel. Visst, det blir kanske lite roligare. I en minut eller så. Sen blir hon sur igen. Så just nu ser jag bara fram emot att vi snart är på semester med hela familjen samlad och mängder med folk som kan roa henne (för det är tydligt att det inte duger med mig). När Vira har kommit hem från dagis går det i regel lättare, henne kan Lill sitta och titta på hur länge som helst och vara nöjd. Men gamla mamman... nejnej.


Lill in action! Plankan på en fot, jojomensan! Som nån sa "Undrar vem hon brås på.. :)"


Naturligtvis har jag en massa saker som "måste" göras innan vi åker. Ja, vissa MÅSTE ju göras, som att åka till Malmö och hämta upp mitt och Lills pass igår, men andra saker, som att måla i Lills rum är det lite mer citationstecken runt.... Men ååh, vad det hade varit bra om det hade blivit gjort så det kunde luftas ut när vi är borta. Och så har vi det ju klart när vi kommer hem... men men, som ni hör är ambitionerna höga. Vi får se hur långt det räcker :)

Träningen har gått så bra den här veckan! Jag känner mig i så grymt bra form och det är helt fantastiskt!
Körde Body Balance i söndags och är nu i valet och kvalet om jag ska satsa på att lära mig detta passet ordentligt, eller om jag ska ta det gamla (som jag egentligen gillar bättre) för att kunna köra på Koh Lanta.
I tisdags körde vi Body Pump hemma i vardagsrummet när barnen lagt sig! Det var SÅ länge sedan jag körde BP nu och Max hade fixat senaste passet. Var övertygad om att det skulle vara gräsligt jobbigt, men icke! Det gick som tåget och jag kände mig så stark och bra!



Knäböj!


Igår var det Body Step igen och jag tränade bredvid Svedalas meste kändis: Benny som kom tvåa i X-Factor :) Nu har jag insett vikten av att äta innan. De senaste gångerna har vi ätit middag innan jag stuckit och tränat och herrejisses vad det gör mycket för hur bra tryck jag har i benen! Nu är jag snart framme vid målet att klara ett helt pass och köra 110%!

Inför semestern har jag för övrigt laddat hem följande två appar: Nike training och Yoga. Nike training är riktigt snygg (glöm inte att jag är app-designer :) ) och jag har fått för mig att den ska vara jättebra. Yoga- appen hade fått bra reviews och jag ser fram emot att testa dem båda. Återkommer med utvärdering!




måndag 11 februari 2013

Lilla tjejen har blivit stor!

Sådär, då var det måndag igen och hög tid att kolla igenom kalendern efter veckans aktiviteter. Annars kommer jag ju garanterat att glömma nåt. Ser ut som det är läkarundersökning med Lill, gympa, drop-in vaccinering av Vira inför Thailandsresan (som närmar sig med stormsteg!! TVÅ veckor kvar!!) Träning såklart och en del jobb.
Lite gott och blandat alltså!
Igår var en stor dag för Vira: hon fick en riktig säng! Den gamla spjäl-växa-sängen fick flytta in till kartongerna i Lills rum (ja, det står på att-göralistan att rensa där och måla och fixa iordning. Helst innan vi kommer hem från Thailand...hehe..) Som typiska föräldrar valde vi att köpa nya sängar till oss och ge de gamla till barnen :) Men det lider de inte av, jag har ju själv sovit så bra i den sängen hur länge som helst.
Såklart var det lite nervöst - skulle hon acceptera det nya? Skulle hon kliva ur sängen och gå upp när hon själv tyckte det passade? Vi har inte satt några ben på den än, utan det är bara resårbotten direkt på golvet och vi förankrade förändringen väl; när vi satte in den på eftermiddagen blev hon lycklig och bäddade ner sig och nallen direkt. Sen testade hon att hoppa lite och verkade mycket nöjd. Så när nattningen kom var det bara att stoppa ner henne och sen kunde jag köra Body Balance utan att bli störd av något barn överhuvudtaget!
Hon verkade sova riktigt bra, Max fick stoppa om henne en gång vid femtiden men sen sov hon till sju och då satt hon kvar i sängen och ropade på "Pappa, pappa inging (välling)". Vi hoppas att det håller i sig! Det hela är egentligen en liten övning inför Thailandsresan där hon ska sova i en vanlig säng, eftersom de allra minsta barnen får ha spjälsängarna.



Lumberjack-mode i Sjödiken (som snart får heta Snödiken istället...)


Träningsveckan består av BodyStep idag, Mammababygympa på torsdag och minst ett BB-pass nånstans här och där. Börjar bli riktigt sugen på att kanske köra ett BP-pass nere på gymmet. Eller varför inte Functional Moves? Nu när jag väl kommit igång är det svårt att sluta... hehe.. Och igår när jag körde Body Balance lyckades jag göra alla "skorpioner med dipp" (mm, visst låter det smarrigt :)) på tårna. Kände mig så jäkla stark!  Man står i hög planka (med händerna i marken, inte underarmarna), lyfter benet och böjer det 90 grader så tårna pekar mot taket (det är här det blir skorpionen, med svansen upp) , spänner rumpan så inihelskotta. Sen pressar man armbågarna in mot kroppen och böjer armarna i en tricepsarmhävning ner till armen är i 90 grader. Och så tillbaka upp och byt ben. Viktigt att hela tiden hålla plankan så inte rumpan sticker upp :)
Testa vetja!


måndag 4 februari 2013

Varför är jag sen varje dag??

Det känns som helt omöjligt att komma i tid till dagis. Alltså, hur svårt kan det vara? Det är klockan tre VARJE dag och ändå så kommer jag alltid dit fem över. Om jag har tur. Nuförtiden har jag börjat förbereda mig kvart över två. För det verkar vara enda chansen att komma iväg tjugo i vilket är det som krävs för att komma i tid. Och ändå lyckas det inte varje gång. Det handlar naturligtvis om att:
1. Jag glömmer saker och springer runt som en yr höna och letar efter prylar, låser dörren, går två steg, kommer på nåt och låser upp och springer in med skor och letar osv osv.
2. Lill vaknar eller vänder från att vara glad och nöjd till att vara kinkig och jag tvingas ge henne mat på ett eller annat sätt.
3. Lill bajsar. Kanske blir det bajs överallt och jag måste sanera och också slänga in en tvätt för att inte kläder ska bli förstörda. Och slänger jag in en tvätt måste jag ju passa på att få med annan tvätt i samma färg osv osv..


Vi har börjat köpa ägg i gårdsbutiken en bit bort! Så gott och vackert!



Vira roar sig med att plocka hår från katten och lägga dem i soffan. Jag är inte lika road.



I söndags var jag och Vira och handlade och hon fick egen vagn för första gången! 


Idag tänkte jag komma iväg tidigt till stan. Eller nä, till utanför stan. Svågertorp och Emporia för att vara mer exakt. Jag  behövde köpa nya fina tyger på Stof och Stil. Det blir förhoppningsvis en tyll-lampa till Lill och nya kuddfodral till TV-soffan. Och en fin klänning till Vira om vi har riktig tur :)
Jag skulle sen in på Ikea och bara gå raka vägen till ram och tavelavdelningen och köpa ramar till alla bilder och foton jag printat som posters. Jag lyckades ganska bra. Det enda jag råkade få med mig på vägen var några korg-påsar och en sån här förvaringspåse med blixtlås.
Sen då till Emporia för att hitta present till Max som fyller år på onsdag. Naturligtvis råkade jag hitta några saker till mig själv också på rean. Det var en väldig rea.... :) Var ju nästan omöjligt att inte köpa nåt.
Men ni hör. Tror ni jag kom iväg tidigt? Nej. Jag kom nog inte dit förrän vid elva tror jag. Och inte förrän klockan två rullade jag ut från parkeringshuset under Ikea, vilket innebar att jag inte var hemma i Sjödiken förrän tjugo över. Sa jag förresten att jag inte hunnit äta nånting alls däremellan? Minuspoäng. Jätteminus. Jag rusade in, hittade en yttepytteliten bit hallonpaj med vaniljsås som jag sparat sen lördagens fika, mest för att det var så sorgligt att slänga den. Åt den stående och blev inte mätt. Fick fylla på med Kellogs specialK och mjölk. Sen rycka upp Lill för att ge henne lite mat, hon hade inte ätit på hela tiden. Och så bygga om vagnen till dubbelvagn, komma i promenadutstyrseln och så iväg. Tio i  tre blev klockan, och jag förstod att jag skulle bli sen. Igen. Den här gången småsprang jag kortare sträckor för att minska förseningen och fem över tre rullade jag in på dagis! Puh!
Sa jag förresten att jag körde Body Step idag? Ooh, det var härligt! Det går bättre och bättre! Fasen vad härligt det är när det ger resultat! Men himmel vad varmt det blir i lokalen, känns som blodet kokar efter en timmes studsande.
Nu har jag just kollat Downton Abbey och om bara en kort stund ska jag gå och lägga mig! Hur går det för er?