tisdag 8 maj 2012

Lakritspannacotta (och lite choklad)





Lakrits-choklad-pannacotta (6 port)
- 5 dl grädde
- 2,5 gelatinblad
- 150 g Salmiakkichoklad (Fazer) 
- ca 15 turkisk peppar karameller

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden. Smält chokladen lite grann (så den blir mjuk) i micron el vattenbad (akta så den inte bränns!). Häll ner chokladen i grädden, rör kraftigt tills den är smält. Låt småkoka i 2 min. Ta av från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ordentligt hela tiden. 
Krossa turkisk-pepparkaramellerna med mortel. Lägg i botten på 6 portionsformar. Häll på "gräddsmeten". Ställ i kylen i minst 2 timmar innan servering. Servera med hallon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar