tisdag 10 april 2012

Påsken

Tillbaka på jobbet efter en lååång påskhelg som vi tillbringade i underbara Torekov!
Tyvärr ligger alla foton därifrån fortfarande på kameran, som är hemma, men jag lovar lägga upp lite sen, förhoppningsvis imorgon.
Dock blev det inte mycket tränat i helgen, knappt några vettiga promenader ens. Det berodde mest på vädret. När vi kom i torsdags var det fint, men då var det bara jag, Max och Vira och inte läge att gå långpromenad direkt. Sen i fredags och lördags var det mer eller mindre fruktansvärt väder och jag stannade inne och läste böcker och virkade små fina påskägg och socialiserade med mina släktingar. Jag hade tänkt köra Body Balance när Vira sov, men då uppstod problemet att hon sov i enda rummet som det funkade att träna i... dvs moment 22. Så jag fick hoppa över. Påskdagen blev jag sjuk och låg helt däckad den enda dagen då solen strålade och det var lite värme i luften. Igår kände jag mig fortfarande svag och tog det bara väldigt lugnt under uppackande och påföljande tvätt av massor av kläder. Dock lyckades jag uppbringa tillräckligt med energi för att göra en riktigt god musli! Jag skulle väl tippa att den ligger lite åt GI-hållet, men jag är inte säker. God och nyttig är den i allafall!




 Jag hade i:
- Solroskärnor
- Sesamfrön
- Linfrön
- Pumpakärnor
- Pumpafrön
- Pinjenötter
- Hasselnötter
- Mandel
- Ca 2 dl grynblandning (havre, vete, korn, råg)
- 2 dl vatten där jag blandat ut typ 2 msk honung.



Rosta allt i ugnen i 175 grader i ca 25 min. Rör om efter halva tiden. Efteråt brukar jag lägga i torkade tranbär eller blåbär eller både ock :)

Funkar säkert jättebra med katrinplommon också för den som är lagd åt det hållet, vilket jag är. Jag ÄLSKAR katrinplommon (eller sviskon som vi sade hemma hos mig när jag var liten) vilket ju passar bra när man är gravid eftersom det ju inte är ovanligt att bli lite hård i magen. Framför allt inte om man måste äta en massa järntabletter vilket jag var tvungen att göra förra gången. Då är det bara att plocka fram sviskonen. MUMS! (jag vet att vissa kanske får kväljningar här, sorry )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar